500 gr. kıyma
5 küçük boy patlıcan
2 adet domates
3 adet sivribiber
1 adet kurusoğan
yetei kadar tuz, k.biber, kekik, kimyon (çok az nane)
salça
250 gr. margarin veya tereyağı
250 gr. kaşar
1 adet yufka
Yapılışı:
Önce patlıcanlar fırında közlenir. Sonra bir kapta yağ eritilir soğan ince şekilde doğranır. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça, sivri biber ve domatesleride ilave ederek az daha kavrulur. Bu malzemeye kıyma, tuz, biber vs. de eklenir ve 10 dk. daha kavrulduktan sonra bir kenara alınır. Yufka 5 e bölünerek bir tepsiye serilir. Kavrulan malzeme kişi başına eşit olarak yufkaların üzerine pay edilir (eğer varsa kiremit kaselerde pişirilebilir). Közlenen patlıcanlar temizlenir. Tepsideki malzemenin üzerine yatsı bir şekilde kıymaların üzerinin tam kapanacak şekilde örtülür. Üzerine kaşar serpilir ve üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder