Malzemeler:
3 adet kemiksiz tavuk göğüsü
Sos:
100 gr. tereyağ
500 gr. mantar
50 gr. salça
250 gr. ayçiçekyağı
100 gr. margarin
1 ç.k. tuz
150 gr. kaşar
1 ç.b. su (sosu fazla cıvık olmayacak şekilde ayarlanabilir)
maydanoz
karabiber, pulbiber, kimyon
1 t.k. kekik
yeteri kadar tuz
4 adet yumurta
250 gr. un
Yapılışı:
önce mantarlar haşlanır ve dinlendirmeye alınır. soğuduktan sonra yuvarlak şekilde doğranır. Tavuklar 1 kişiye eşit düşecek şekilde ince ortadan ayrılır. Tavada 100 gr. margarin eritilir içine haşlanmış mantar ve domatesler küçük küçük doğranarak ilave edilir. Kaşarın bir kısmıda (50 gr.) ilave edilerek kimyon, kekik, karabiber, pulbiber ve tuz ilave ederek kavrulur. Kavurduktan sonra hhazırlanan harç ince açılmış tavuklara eşit miktarda paylaştırılır. Tavuklar dağılmayacak şekilde sıkıca rulo halinde kapatılır. Tavuklar önce una sonra yumurtaya bulanarak önceden hazırlanan kızartma yağında tam pişmeyecek şekilde kızartılır. Sonra bir tepsi içerisine yerleştirilir. Kalan kaşar tavukların üzerine serpilir ve fırına verilir. Kaşarların üzeri kızarana kadar fırında pişirilir. İsteğe göre üzerine sos hazırlanır öyle servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder