10.03.2009

Serpilin Datlusu :) (Ankoa Sarması)


Malzemeler:
1 paket sade bisküvi
1 kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
vanilya
ceviziçi
(1 adet limon kabuğu rendesi)

Şantisi için;
1 paket toz şanti
1 su bardağı soğuk süt
veya
1 paket krema

Çikolatasosu için;
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Bir tencereye soğuk sütü, unu, nişastayı, vanilyayı, toz şekeri koyup çırpma teli ile karıştırıp ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Soğumaya bırakmadan önce ılıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.

Bisküvileri robot yardımı ile parçalaytıp toz haline getiriyoruz. Bunları bir tepsini her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.

Muhallebiyi bunun üzerine dökmeden son kez çırpıyoruz. Bisküvilerin üzerine yavaşça döküp buzdolabına kaldırıyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyi köpürtüp döküp yayıyoruz. Onun da üzerine limon kabuğunu toz halindeki ceviz içi ile karıştırıp serpiyoruz.

Tekrar buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruz.

Daha sonra dolaptan alıp 4 parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz. Sonra kesip servis tabağına alıyoruz.

Bir tencereye suyu, kakoyu, toz şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. Talımızın üzerine birer kaşık döküp servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder