Hamuru için :
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1,5 su b. un
1 p.vanilya
1 p. kabartma tozu
Kreması için:
3 su b.süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.kakao
1 yumurta sarısı
2 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
Arası için:
muz veya fındık, çeviz, çikolata
Kenarları için:
rulo gofret
Üzeri için:
çikolata parçaları
rulo gofret
Üzeri için:
çikolata parçaları
Hazırlanışı :
İlk olarak pastanın kekini hazırlayın. İki ayrı karıştırma kabına 4 adet yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
İlk olarak pastanın kekini hazırlayın. İki ayrı karıştırma kabına 4 adet yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
Yumurta sarısına şeker ve 1 vanilya ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Yumurtanın akını kar haline gelene kadar çırpın ve yumurta sarısına ilave ederek karıştırın. Üzerine unu ve kabartmatozunu eleyerek hamur kıvamına getirin. Pasta kekini kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
Pastanın kreması için tencereye sütü alın. Sütün içine toz şeker, kakao, 1 yumurta sarısı, nişasta ve unu ilave edip kremayı pişirin.
Pasta kekinin ilk katını yuvarlak çembere alın. Üzerine kremanın yarısını ilave. Üzerine çok minik kesilmiş olan muzları ilave edin. Diğer pasta kekini de üzerine alın. Çemberi çıkartın. Pasta kekinin üzerine kalan krema ile kenarları da dahil olmak üzeri pastayı krema ile kaplayın. Pastanın kenarlarına rulo gofretleri dizin. Pastanın üzerine çikolata parçaları ilave edin. Pastanın üzerini süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder