12.03.2009

Soğanlı Pizza (Zwiebelkuchen)

Hamur için Malzemeler:
500 gr. un
1 maya
1/4 l ılık süt
1 yumurta
1 çayk. tuz
60 gr. margarin

Üzeri için:
750 gr. soğan
60 gr. margarin
tuz
karabiber
150 gr. kaşar
1 yumurta
125 gr. krema

Hazırlanışı:
Hamur yoğurulduktan sonra 45 dakika mayalandırılır.
Soğanlar halka halka kesildikten sonra sıvıyağda kavrulur. Hamur tepsiye serilir. Soğanlar hamurun üzerine dağıtırlır. Yumurta ve kremayı az çırparak, tuz ve karabiber ilave ederek sosu hazırlanır ve soğanların üzerine dökülür. En son üzerine kaşar rendesi serpilir. 15 dakikada tepside dinlendirilir. 30 dakika kadar 200 derecede pişirilir.

2 yorum: