30.03.2009

Samosas (Esra'nın Hint-Tarifleri)

Malzemeler:
100 gr. un
1 çay k. kabartmatozu
1/2 çay k. tuz
40 gr. tereyağ
4 yemek k. su

İç Harcı:
3 orta boy patates (haşlanmış)
1 çay k. zencefil
1 diş sarımsak
1 çay k. tuz
1/2 chili biberi (kırmızı)
1/2 chili biberi (yeşil)
2 Yemek k. limonsuyu

kızartmak için zeytinyağ

Hazırlanışı:
Hamur için malzemeler karıştırılır. Hamur merdane ile incecik açılır ve 10-12 adet dikdörtgen kesilir.

İç harcının hazırlanışı:
Malzemeler küçük kücük doğranır ve haşlanmış patates ile karıştırılır.

İçharcı dikdörtgen hamurların üzerine koyulur ve muska şeklinde (üçgen) kapatılır.

Önceden ısıtılmış yağda kızartılır.

(İçharında patates yerine krem peynir, kıyma ıspanak vs. kullanılabilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder