Malzeme:
5 patlıcan
3 çorba k.un
2 su b.süt
1 su b.kaşar peynir rendesi
sıvıyağ
tuz,karabiber
3 çorba k.un
2 su b.süt
1 su b.kaşar peynir rendesi
sıvıyağ
tuz,karabiber
Üzeri için:
300 gr.kuzu eti
1 kase mantar
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 biber
1 çorba k.salça
1 defne yaprağı
sıvıyağ
tuz, su
300 gr.kuzu eti
1 kase mantar
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 biber
1 çorba k.salça
1 defne yaprağı
sıvıyağ
tuz, su
Hazırlanışı:
Hünkar beğendi için, kuzu etini sıvıyağda kavrulmaya alın. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Mantar ve salçasını da ekeldikten sonra bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su verin. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişrin. Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Unu tencereye alın biraz kavrulduktan közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın.Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayılır. Ortası açılarak et ortasına yerleştirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder