30.03.2009

Profiterol ve Ekler Pasta

Malzeme:
1,5 su b. su
100 gr. margarin
1 tatlı k. tozşeker
1 fiske tuz
1,5 su b. un
4 adet yumurta

Kreması için:
500 gr. süt
4 çorba k. un
2 çorba k. kakao
1 su b. toz şeker
1 poşet toz şanti

Eklerlerin üstü için:
40 gr. bitter çikolata
1 çorba k. margarin

Profiterol için çikolata sosu:
2 su b. süt
2 ç. kaşığı silme un
1 su b. toz şeker
1 adet yumurta
2 ç. kaşığı kakao
10 adet bitter çikolata
1/2 çay b. sıvıyağ

Hamurun hazırlanışı:
Profiterol ve Ekler Pastanın harcı aynı hamurdan hazırlanır.
Tencerede su, şeker, tuz ve margarini eritip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca yavaş yavaş un ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Hamur pişince soğumaya bırakılır ve arasıra karıştırılır. Soğuduktan sonra içine yumurtalar ilave edilir. Mikser yardımıyla iyice hamura yedirilir. Kıvamı şanti torbasından sıkılabilecek kıvama gelmeli. Yoksa tekrar yumurta ilave edilir. Kıvamı hazır hamuru şanti torbasına alarak yuvarlak profiterol veya yarım parmak boyunda mini ekler şekli verilerek sıkılır. 150 derecede fırının orta katında 30 dakika kapağı açılmadan (çökmemesi için) pişirilir.

Kremanın hazırlanışı:
Bütün malzemler soğuk olarak tencereye koyup telle karıştırarak pişirilir.

Hamurlar soğuduktan sonra hazırlanan kremayla içleri doldurulur.

Çikolata sosunun hazırlanışı:

Bütün malzemeler çikolata hariç tencereye koyup pişirilir. Pişirdikten sonra içerisine çikolatalar koyularak tencerenin altı kapatılır.

Ekler pastaları eritilmiş çikolataya batırılır.
Profiterollere çikolata sosu servisten önce dökülür. Üzerine isteğe göre yeşil fıstık veya rendelenmiş çikolata serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder