17.07.2010

Ağlayan Pasta

Hamuru için:
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
3 kaşık kakao
1 vanilya şekeri
1 kabartma tozu
1 kaşık yağ
2 kasık süt

Üzerinin kreması için:
1,5 bardak süt
1 bardak şeker
3 kaşık kakao
2 kaşık (silme) un


Üzeri için:
2 bardak süt
2 paket krem şanti



Hazırlanışı:
Hamur için bütün malzemeler iyice çırpılır. Yağlanmış orta boy düz kek kalıbında önceden ısıtılmış fırında pişirilir.  Pişen kek 2 bardak süt ile ıslatılır. Önceden çırpılan krem şanti ıslatılan kekin üzerine sürülür. Hazırlanan kakaolu krema biraz ılıdıktan sonra şantili kekin üzerine dökülür. Biraz soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder