- 1 kilo pırasa
- 250 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- tuz,
- karabiber
kızartmak için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır unu
- mısır özü yağı
Yapılışı:
Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene dek haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edilir. İçine yumurta, kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz şekil vermesi daha kolay olur. Sonra elinizle ızgara köfte şekli verilir. Köftelerin tümü hazırlanınca diğer yerde 2 yumurta çırpılır. Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra mısır ununa bulanarak, mısır özü yağında kızartılır sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder