6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su, .1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağ
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor). Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilinciri cok severim
bu tataliyida bi arkadas sayesinde yapip bayilmistim sizinkide oyledir kesin