8 Kişilik Malzeme:
4 yufka
1 çay b. su
1 yumurta
1 su b. galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İç Malzeme:
½ su b. ince bulgur
350 grç kıyma
2 soğan
3 çorba k. sıvıyağ
1 çorba k. domates salçası
1 su b. dövülmüş ceviz içi
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bulgur ılık suda bekletilir. Soğanlar ince ince doğranır ve pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma ilave edilerek suyu salana kadar kavrulur. Salça 1 kaşık su ile ezilerek eklenir. Bulgur süzülerek ceviz içi ile kıymalı karışıma eklenir, harmanlanır. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Yufkanın biri düz bir zemine zazılırç yumurta bir çay b. su ile çırpılır ve yufkanın üzerine sürülür. İkinci yufka üzerine serilir ve 8 eşit parçaya ayrılarak kesilir. Geniş kenarlarına hazırlanan iç harç koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer iki yufka da aynı işlemle hazırlanır. Sarılan börekler kalan yumurtaya batırılıp galeta ununa bulayarak bol yağda kızartılır. Sıçak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder