Malzemeler:
1 kg incir
ceviz içi
500 gr. şeker
½ litre su
limon suyu
Hazırlanışı:
İncirler sıcak suda yıkanır, sapları kopartıldıktan sonra içileri oyulur. İçine cevizler bütün olarak doldurulur. Tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve su ilave edilerek ocakta kaynayana kadar 10 dakika kadar pişirilir. Daha sonra limon suyu ilave ederek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hazırlanışı:
İncirler sıcak suda yıkanır, sapları kopartıldıktan sonra içileri oyulur. İçine cevizler bütün olarak doldurulur. Tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve su ilave edilerek ocakta kaynayana kadar 10 dakika kadar pişirilir. Daha sonra limon suyu ilave ederek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder