Malzemeler:
2 soğan
2 kaşık sıvı yağ
½ kg az yağlı kıyma
2 kaşık salca
½ kg patetesten hazırlanmış püre
100 gr kaşar rendesi
250 gr domates
1 kaşık ince kıyılmış sarımsak
Hazırlanışı:
Soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Daha sonra kıyma ve salca ilave edilerek karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra ateşten alınır.
Önceden hazırlanan püreye kaşar rendesi karışırılır. Ocaktan alınan kıyma bir fırın kabına boşaltılır. Üzerine ince ince dilimlenen domatesler dizilir. Patates püresi krema sıkıcı ile domateslerin üzerine sıkılır ve 15–20 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Servisten önce sarımsak ve dereotu ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder