2 çorba k. pirinc
2 adet yumurta
1 adet limon
2 adet yumurta
1 adet limon
1 çorba k. salca
1 çorba k. sivi yag
1 çorba k. sivi yag
maydanoz
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Pırasaların kalın beyaz kısımları 6 cm boyunda, yeşil kısımlarına kadar doğranır ve yıkanır. Az su ile kısa bir süre haşlanır ve suyu süzülür.
Soğan, kıyma, pirinç, salça, tuz, karabiber ve maydanozla etli dolma içi hazırlanır. Pırasaların her katı açılır dolma içiyle doldurulur ve tencereye dizlir. Su, tuz ve yağ ilave edip orta hareretli ateşte pişirilir. Isteğe göre ocaktan indirmeye yakın terbiyesi eklenir.
Terbiyesinin hazırlanışı:
2 yumurta sarısı ve 1 limonun suyu iyice çırpılır ve yemeğin suyundan ilave edilir. Karıştıra karıştıra yemeğe ilave edilir. Bir taşım kaynatıp ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Pırasaların kalın beyaz kısımları 6 cm boyunda, yeşil kısımlarına kadar doğranır ve yıkanır. Az su ile kısa bir süre haşlanır ve suyu süzülür.
Soğan, kıyma, pirinç, salça, tuz, karabiber ve maydanozla etli dolma içi hazırlanır. Pırasaların her katı açılır dolma içiyle doldurulur ve tencereye dizlir. Su, tuz ve yağ ilave edip orta hareretli ateşte pişirilir. Isteğe göre ocaktan indirmeye yakın terbiyesi eklenir.
Terbiyesinin hazırlanışı:
2 yumurta sarısı ve 1 limonun suyu iyice çırpılır ve yemeğin suyundan ilave edilir. Karıştıra karıştıra yemeğe ilave edilir. Bir taşım kaynatıp ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder