29.09.2009

Pırasa Dolması

Malzemeler:
1 kg pırasa
2 adet sogan
250 gram kıyma

2 çorba k. pirinc
2 adet yumurta
1 adet limon

1 çorba k. salca
1 çorba k. sivi yag

maydanoz
tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Pırasaların kalın beyaz kısımları 6 cm boyunda, yeşil kısımlarına kadar doğranır ve yıkanır. Az su ile kısa bir süre haşlanır ve suyu süzülür.
Soğan, kıyma, pirinç, salça, tuz, karabiber ve maydanozla etli dolma içi hazırlanır. Pırasaların her katı açılır dolma içiyle doldurulur ve tencereye dizlir. Su, tuz ve yağ ilave edip orta hareretli ateşte pişirilir. Isteğe göre ocaktan indirmeye yakın terbiyesi eklenir.

Terbiyesinin hazırlanışı:
2 yumurta sarısı ve 1 limonun suyu iyice çırpılır ve yemeğin suyundan ilave edilir. Karıştıra karıştıra yemeğe ilave edilir. Bir taşım kaynatıp ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder