Mayalı hamur (AnaTarif)
250 gr un
1/2 p. maya
1 çay k. şeker
1/16 l sıcak süt
1/16 l sıcak süt
40 gr eritilmiş margarin
40 gr şeker
Hazırlanışı:
Sıcak süt mayanın üzerine dökülür un ve 1 kaşık şeker ilave edilir. Karıstırdıktan sonra çok kisa bir süre dinlendirilir. Daha sonra kalan süt ve malzemeler eklenir ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalı Fındıklı-Tarif veya Pudingli-Tarif
Ana tarif hazırlanır dik dörtgen şeklinde merdane ile açılır.
100 gr fındık
100 gr üzüm
2 kaşık kakao
3 kaşık şeker
tarçın
bir kaç damla süt
Pudingli iç harçı için:
1 paket puding 3/8 l süt ile pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı:
Malzemeler hazırlanır ve açılan hamurun üzerine serilir. Rulo şekilinde sarılan hamur dilim dilim kesilir ve fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder