23.09.2009

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:
350 gr. tel kadayıf
2 çorba k. tereyağı
1 kase ceviz
1 kase yeşil fıstık

Hamuru için:

2 su b. un
1 çimdik tuz
Su


Şerbeti için:
4 su b. toz şeker
3 su b. su
1 dilim limon


Hazırlanışı:
Hamur için tüm malzemeler karıştırma kabında yoğurlur. Hamur çok ince olarak baklava hamuru şeklinde oklava ile açılır. Tel kadayıflar kesilir, karıştırma kabına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı ilave edilir ve karıştırılır. Açılan hamurlara tel kadayıflar paylaştırılır. Üzerine ceviz ve yeşil fıstık ilave edilir. Hamurların uçlarından başlayarak sarılır. Daha sonra hamur dilimlenir.Dilimlenen hamurlar fırın kabına yerleştirilir Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir. Toz şeker, su ve bir dilim limon iyice kaynatarak bir şerbet elde edilir. Fırından çıkan tatlının üzerine dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder