17.09.2009

PATLICANLI BÖREK

Malzemeler:
1 fincan yağ
1 fincan yoğurt
1 yumurta
2 fincan yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
alabildiğine un

Iç Malzemesi:

4-5 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
acı pul biber

Hazırlanışı:
Iç harçı için tavada biraz sıvı yağ ile yemeklik doğranan soğan pembeleşinceye kadar sotelenir. (Patlıcanların kabukları alacalı soyulduktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda biraz bekletilir.) Soğandan sonra patlıcanlar eklenir. Biber ve son olarakda domatesler eklenir. Tuz ve baharatlarıda ekleyerek patlıcanlar sotelenir ve soğumaya bırakılır.

Hamurluk malzemeler kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurulur. Bezelere ayrılır. Pasta tabağı büyüklüğünde açılır. 4 beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır araları sıvı yağ yada arzuya göre margarin (eritilmiş) ile yağlanır. 4 beze beraber birbiri üzerine koyduktan sonra hamur büyük bir yufka olana karar açılır. Önce 4 e bölünür, sonrada her üçgeni üçe bölünür. 8 e bölünen her üçgenin üzerine harçtan bir yemek kaşığı koyulur ve sigara böreği sarar gibi sarılır. Üzerlerine sıvı yağ yada arzuya göre yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırına sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder