1 yufka
1/2 paket makarna
2 kaşık un
yeterince süt
4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık kaşar rendesi
250 gr. kıyma
bezelye
soğan
tuz ve baharatlar
Hazırlanışı:
Süt, un, kaşar ve yağ fazla koyu olmamakla şartıyla sos kıvamında pişirilir. Başka bir kapta kıyma, bezelye soğan tuz ve bahartlar kavrulur. Yufka yuvarlak bir tepsiye serilir ve kavrulmuş kıymanın yarısı üzerine dökülür. Önceden haşlanmış makarnanın yarısı kıymalı karışımın üzerine dökülür. Aynı işlem tekrarlandıktan sonra üzerine hazırlanan sos dökülür.
Yufkanın kenarları makarnaların üzerine örtülür ve yumurta sarısı sürülür. Üzerine kaşar rendesi serperek üzeri hafif kızarana kadar fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder